Wij ontvangen zeer veel vragen met betrekking tot de omschakeling van het aardgas in uw gemeente. Nederland heeft beslist om de uitvoer van arm gas geleidelijk te verminderen en in 2030 helemaal stop te zetten. Daarom vervangt België het huidige type aardgas door rijk gas uit andere regio's van de wereld om zo de levering van gas te blijven verzekeren. Hiervoor dient het distributienetwerk aangepast te worden.

Concreet:

• Gastoestellen geplaatst vóór 1978 zijn meestal niet geschikt voor rijk gas en zullen waarschijnlijk vervangen moeten worden.

• Gastoestellen geplaatst ná 1978 zijn over het algemeen geschikt maar moeten soms aangepast worden om correct en veilig te werken, dit om de duurzaamheid van het toestel op lange termijn te garanderen. Deze aanpassing kan u best laten inplannen na de omschakeling, tijdens met het 2-jarig onderhoud.

Indien u nog bijkomende vragen hebt, zijn wij steeds bereikbaar op het nummer 03/330.11.01.

Vervangt u een oude gasketel door een nieuwe condensatieketel? Dan kan u dankzij de nieuwe vervangpremie van Gas.be tot €500 terug verdienen als de oude ketel voor 2000 geïnstalleerd is. Bekijk snel de algemene voorwaarden: https://premie.gas.be/nl/algemene-voorwaarden
Wij helpen u graag verder!

Wij zijn trots om te kunnen meedelen dat wij onze installateurs de opleiding lieten volgen om deel uit te maken van Cerga-federatie!