Aanvraagformulier herstelling

Om u vlotter te kunnen verder helpen, vragen wij u vriendelijke om onderstaand formulier in te vullen. Wij contacteren u zo spoedig mogelijk om een afspraak vast te leggen.
Voor een aanvraag onderhoud, klik hier.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Ik wil een HERSTELLING voor:
BTW tarief van toepassing
Gelieve het probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven en ook de eventuele foutcode te vermelden.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 10 files.
Hier kan je tot max. 10 foto's en/of documenten uploaden.

Opgelet: Uw verwarmingstoestel dient toegankelijk te zijn om de herstelling uit te kunnen voeren!

Tips & advies : Onderhoud ventilatiesystemen

Verontreinigde luchtkanalen en ventilatiesystemen kunnen na verloop van tijd schimmelsporen, bacteriën, fijn stof, pollen en andere afzettingen bevatten die kunnen leiden tot een slechte luchtkwaliteit. Regelmatig de ventilatiesystemen onderhouden kan dit echter voorkomen. U komt al een heel eind door het periodiek vervangen van de filters in de ventilatie-unit (indien systeem D – WTW) en het reinigen van de toe- en afvoerventielen. Na verloop van tijd zullen echter ook de kanalen eens geïnspecteerd en indien nodig gereinigd moeten worden.

Voor het vervangen van de filters en het inspecteren van de kanalen om te bekijken of een reiniging aan de orde is kan u terecht bij Lauryssen Service. De termijn waarop dit dient te gebeuren is uiteenlopend en afhankelijk van de regio en de omgeving waar de woning gelegen is. Zo zullen bvb. de filters van een ventilatiesysteem in een woning gelegen naast een drukke steenweg sneller vervangen dienen te worden dan deze in een woning gelegen op het platteland.

Er zijn nog geen verplichtingen rond de reiniging van uw ventilatiekanalen, maar wij raden aan uw ventilatiesysteem te laten inspecteren en indien nodig reinigen als:

  • De laatste keer 4 jaar of langer geleden is
  • U last heeft van schimmel of vocht in uw woning
  • Bij allergie, hoesten, branderige ogen of een droge keel

Vanaf het moment dat er wordt vastgesteld dat een reiniging van de kanalen gewenst is, zullen wij u doorverwijzen naar onze vaste gespecialiseerde partner die gespecialiseerd is in de reiniging van ventilatiesystemen. Deze firma beschikt over de nodige knowhow alsook een specifiek materialenpark, en hebben voor elk type luchtkanaal een passende oplossing.

Een reiniging aanvragen bij onze vaste partner kan heel gemakkelijk door het invulformulier via onderstaande link in te vullen. www.hamstercleaning.com.

Indien U in het vakje “kortingsbon” de code Lauryssen noteert krijgt U ook nog eens 5% korting op uw bestelling en weet men bij Hamster Cleaning dat u een klant bent van Lauryssen.

Sluitingsdagen in 2023

Omschakeling van arm gas naar rijk gas in uw gemeente

Wij ontvangen zeer veel vragen met betrekking tot de omschakeling van het aardgas in uw gemeente. Nederland heeft beslist om de uitvoer van arm gas geleidelijk te verminderen en in 2030 helemaal stop te zetten. Daarom vervangt België het huidige type aardgas door rijk gas uit andere regio’s van de wereld om zo de levering van gas te blijven verzekeren. Hiervoor dient het distributienetwerk aangepast te worden.

Concreet:

• Gastoestellen geplaatst vóór 1978 zijn meestal niet geschikt voor rijk gas en zullen waarschijnlijk vervangen moeten worden.

• Gastoestellen geplaatst ná 1978 zijn over het algemeen geschikt maar moeten soms aangepast worden om correct en veilig te werken, dit om de duurzaamheid van het toestel op lange termijn te garanderen. Deze aanpassing kan u best laten inplannen na de omschakeling, tijdens met het 2-jarig onderhoud.

Indien u nog bijkomende vragen hebt, zijn wij steeds bereikbaar op het nummer 03/330.11.01.

Payconiq

Welkom in de toekomst. Wilt u uw onderhoud simpel en mobiel betalen? Bij Lauryssen kan dit nu al door middel van Payconiq.

Dienst-na-verkoop

Onze dienst-na-verkoop verzorgt het onderhoud en de herstellingen aan uw installatie zodat u ook na de oplevering van uw project nog steeds op ons kan rekenen.

AL ONZE TECHNIEKERS BESCHIKKEN OVER DE NODIGE ERKENNINGEN OM DEZE WERKEN TE MOGEN UITVOEREN.

Tips & advies

Met een aantal kleine ingrepen, kan u een heel aantal problemen voorkomen of oplossen. Hieronder geven wij u graag een aantal tips.

Wat te doen als u uw mazouttank laat vullen?
Als uw mazouttank wordt bijgevuld, dan kan u best uw verwarmingsketel uitschakelen. Wanneer er namelijk nieuwe mazout in de tank wordt gepompt en de ketel is nog actief, dan kunnen eventuele schilfers of onzuiverheden die zich op de bodem van de tank bevinden, mee worden aangezogen naar uw ketel. Hierdoor geraakt de mazoutsproeier in uw ketel eventueel bevuild waardoor de ketel in storing gaat. U kan dit probleem vermijden door de ketel gedurende een 4-tal uren uit te schakelen. De onzuiverheden zullen dan terug naar de bodem van de mazouttank zijn gezakt waardoor het risico op problemen kleiner wordt.

Hoe vaak vervangt u de filter van uw ventilatiesysteem?
In functie van de vervuiling moet dit 2 tot 4 maal per jaar gebeuren. Het toestel mag niet zonder filters worden gebruikt.

Hoe vaak moet u uw stooktoestel laten onderhouden?
Sinds juni 2007 is er een nieuwe wet, met betrekking tot de verwarmingsinstallaties voor het Vlaamse gewest, in werking. Het resultaat is dat alle stooktoestellen op vloeibare brandstof een jaarlijks onderhoud moeten krijgen. Voor toestellen op gasvormige brandstof is dit om de twee jaar. Het onderhoud dient te worden uitgevoerd door een erkend technicus voor vloeibare of gasvormige brandstoffen. Verder dient er om de 5 jaar een verwarmingsaudit te worden uitgevoerd door een erkend technicus.