Sanitair, verwarming en ventilatie

Met meer dan 30 jaar ervaring, biedt Jos Lauryssen een oplossing voor al uw sanitaire, verwarmings- en ventilatiewerken. U kan rekenen op een sterke service en technische know-how:

Sanitaire

Bij alle sanitaire installaties kan u rekenen op een vakkundige begeleiding. Comfort, een mooie afwerking en functionele oplossingen zijn een aantal sleutelwoorden die maken dat uw installatie uw dromen zoveel mogelijk weerspiegelt. Indien u van plan bent uw badkamer te renoveren, kan u bij ons terecht op de afdeling badkamerrenovaties. Bekijk zeker een aantal realisaties op onze website.

Ook op sanitair vlak denken wij aan het milieu en plaatsen wij zonneboilers. De zonneboiler verwarmt via haar zonnecollectoren uw sanitair warm water. Voor meer informatie, verwijzen wij u graag naar onze webpagina over duurzame energie.

Verwarming

Het plaatsen van centrale verwarming is onontbeerlijk in elke nieuwbouwwoning of renovatieproject. Het groot aanbod aan cv-ketels en verwarmingstoestellen maakt het moeilijk om een juiste keuze te maken. Door onze jarenlange ervaring en expertise willen wij u hierin graag op een vakkundige manier in begeleiden.

Bij Lauryssen kan u kiezen uit een groot gamma aan toestellen en mogelijkheden voor warmteproductie en warmteafgifte.

  • Gascondensatieketel
  • Mazoutcondensatieketel
  • Zonnepaneel (zowel voor cv als sanitair water)
  • Warmtepomp
  • Radiatoren
  • Convectoren
  • Vloerverwarming
  • Duurzame energie

Ventilatie

Door de EPB-regelgeving verplicht men u om uw huis steeds meer luchtdicht te laten bouwen. Als u het binnenklimaat van uw huis gezond wil houden moet u daarom verse lucht toevoeren. Het aanvoeren van verse lucht is dan ook pure noodzaak! Bovendien eist het wettelijk kader dat nieuwbouwoningen voorzien worden van een conform ventilatiesysteem. Onze experts overlopen graag samen met u de ventilatiemogelijkheden voor uw woning of appartement.

Wij bieden u verschillende systemen aan om uw woning zo optimaal mogelijk te ventileren.

Systeem C

Mechanische afvoerventilatie: Hierbij gebeurt de luchttoevoer op natuurlijke wijze via bijvoorbeeld roosters in de ramen. De luchtafvoer gebeurt via kanalen door een motor die automatisch zijn snelheid aanpast wanneer bepaalde parameters worden bereikt. Hierin maken we nog een onderscheid tussen het ventilatiesysteem C, C+ en C+EVO.

Systeem D

Mechanische af- en toevoer: Bij dit systeem gebeuren de luchttoevoer en de luchtafvoer via kanalen. De koude luchttoevoer passeert via een warmtewisselaar waarbij de koude lucht wordt opgewarmd door de warmere luchtafvoer. Hierdoor vermindert het energieverlies van uw woning.

Meer info

Wij werken voor onze ventilatie voornamelijk samen met volgende fabrikanten:

Tips & advies : Verwarmingsketel

Bij de keuze voor een conventionele (condensatie)verwarmingsketel dient u met een heel aantal factoren rekening te houden. Het ketelvermogen dient correct te worden afgestemd op uw project. Er dient rekening te worden gehouden met het type warmteafgiftesysteem om de installatie zo veel mogelijk te laten condenseren. Verder is een regeling van de ketelwatertemperatuur in functie van de buitentemperatuur nodig om de warmteafgifte van de installatie af te stemmen op de warmtebehoeften.

Wij voeren werken uit voor de particuliere en B2B markt.
Onze klanten kunnen rekenen op onze ruime ervaring en onze uitgebreide kennis.

Realisaties door Lauryssen

Hernieuwbare energie

Waarom hernieuwbare energie belangrijk is en wat het voor jou kan doen?